Naminė pelė

Naminė pelė

Naminė pelė (lot. Mus musculus, Mus domesticus ) - tai labiausiai Lietuvoje paplitęs graužikas. Kūno ilgis 7 – 9 cm, uodega 6 – 9 cm, kūno masė 14 – 32 g. Galva nedidelė, snukis smailokas. Ausys ilgos, prilenktos prie kaktos, siekia akis. Kailiukas švelnus, papilvėje šviesesnis, o nugaroje tamsiai pilkas. Pasižymi gera klausos, uoslės, juslės ir skonio receptorių veikla. Naminė pelė dažniausiai gyvena pastatuose, rūsiuose, sandėliuose, tačiau vasarą ją galima aptikti ir laukuose bei daržuose. Aktyviausia prietemoje ir naktį.

Sonine_uzklausa

*
*
*