Terminis apdorojimas

Patalpų apdorojimas karščių, tai ekologinis metodas kovojant su įvairiais vabzdžiais - kenkėjais. Karščio panaudojimas kaip apsaugos priemonė su sandėliuojamų produktų kenkėjais pirmą kartą Europoje buvo pritaikytas jau 1762 metais Prancūzijoje, sprendžiant keliamas kandžių problemas malūne. Šiandieną apdorojimas karščių gali būti taikomas daugelyje maisto produktų, pašarų gamybos įmonių, šis metodas pasaulyje plačiai taikomas viešbučiuose sprendžiant patalinių blakių keliamas problemas.
Saugojamuose produktuose besiveisiantiems vabzdžiams kenkėjams vystytis reikia skirtingų temperatūrinių režimų. Milčiai, erkės, kandys, straubliukai ir daugelis kitų vabzdžių geriausiai vystosi 12 ºC -35 ºC laipsnių temperatūroje. Kai temperatūra yra aukštesnė vabzdžiai jaučia diskomfortą, o veikiami ilgesnį laiką, žūva. Apdorojant karščiu sunaikinamos visos vabzdžių populiacijos nepriklausmai nuo jų išsivystymo stadijos.
Mirtina temperatūra vabzdžiams prasideda nuo 40 ºC - 46 ºC karščio. Kai temperatūra pasiekia 56 ºC - 58 ºC, vabzdžių kūnų baltymai sunaikinami per kelias minutes, tai priklauso nuo vabzdžio rūšies ir išsivystymo stadijos.
Karščio technologijos kurias gali pasiūlyti UAB “PELIAS” kovai su sandėliuojamų produktų kenkėjais yra atestuotos Europoje Sąjungoje ir praktikoje naudojamos daugelyje pasaulio šalių, tai dvi technologškai skirtingos sistemos:
TERMONOX sistema, tai Vokietijoje patentuota technologija, kuri naudoja nedidelius mobilius elektrinius kaitintuvus, kurie išdėstomi pastato viduje.
TEMP-AIR-sistema sukurta ir patentuota JAV, tai mobilus gamtines dujas naudojantis kaitintuvai kurie pastatomi lauke prie norimo apdoroti karščių pastato. Karštas oras į patalpas paduodamas per lankščius iš specialios karščiui atsparios medžiagos pagamintus vamzdžius.
UAB “PELIAS” vienintelė kompanija Lietuvoje turinti mobilę jūrinių konteinerių šildymo sistemą “PELIAS-HEATSPOT” kuri leidžia atlikti fumigaciją kroviniams su fosfino dujomis esant žemesnei kaip 10 ºC lauko temperatūrai.

Heatspot

Sonine_uzklausa

*
*
*