Paprastasis uodas

Paprastasis uodas

Paprastasis uodas (lot. Culex pipiens L. ) - dvisparnių (lot. Diptera ) vabzdžių šeima. Patelės turi straublelį su duriamuoju šereliu. Daugumos rūšių patelės čiulpia šiltakraujų gyvūnų kraują. Patinų straublelis be duriamųjų šerelių, minta jie žiedų nektaru ir augalų sultimis. Lervos gyvena vandenyje. Kiaušinėlių stadija trunka keliatą dienų. Kiaušinėliai padedami lėtai tekančiame ar stovinčiame vandenyje ar šlapioje žemėje. Uodų patelės padeda 100 ir daugiau kiaušinėlių, vystymosi ciklas nuo kiaušinėlio iki suaugėlio trunka 1 - 2 savaites. Uodai patinėliai išgyvena 1 - 2 mėnesius, patelės gali žiemoti esant palankioms žiemojimo sąlygoms. ( pvz. palėpėse, rūsiuose ir kt.)

Sonine_uzklausa

*
*
*